AFTER SKATE

A tribute to David Bowie from skateboarding

1280x720-2

We lost a great one in 2016. David Bowie influenced skateboarders and skateboarding since the beginning. Bowie’s music captured the essence of skating through uncountable skatevideos over the years. Skateboarding will never forget David Bowie through these works.

Bakom Saint Dazed döljer sig Oliver Schönqvist, som här delgivit After Skate en elektroniskt doftande refix-mix.

Tracklist:

1. Deceptive – Down With Me.
2. Like Morgan – Gone To Morrow (Me & My Toothbrush Remix)
3. Amine Edge – Lost (Original Mix)
4. Calippo – Come On Over (Original Mix)
5. Croatia Squad – Milking (Original Mix)
6. Marvin Gaye – Sexual Healing (SNBRN Remix)
7. Nora En Pure – True (Original Mix)
8. LANY – ILYSB (Ferdinande Weber Remix)
9. Croatia Squad – Pop Your Pussy
10. Kraak & Smaak – Mountain Top
11. Curzi – Discarge
12. Saint Dazed – Desire (Original Mix)
Vill du höra mer? Kolla in Saint Dazed Soundcloud:
https://soundcloud.com/Saintdazed

After Skate Mix – Simon Jr Sandström

Denna gång stiger vi in genom dörrkarmen i hustamburen med bowlbaronen Simon Sandströms Housedoftande mix för After Skate. Välkommen in i värmen.

DCAfterSkatebanner

After Skate – Musiken

Denna spellista startade som ett hjälpmedel för allmänheten att hitta den skate eller skatefilmsrelaterade musiken vi brukade spela i After Skate Radio. Trots att vi slutade spela låtar i radion fortsatte denna lista att växa och växa och har nu uppdaterats med både gamla och nya igenkänningsfaktorer. Ta dig en lyssning och försök komma ihåg så många delar du kan eller bara njut av konnotationstonerna i denna lista.

After Skate Musik – Denis Sopovic

SOPOVICSTOR

Vi är tillbaka efter en kortare men välbehövlig semester. För att få igång arbetsmoralen igen har vi nöjet att presentera en Spotifylista från Freestyle-fanjunkaren, programmeraren och fotografen Denis Sopovic. Så här presenterar Denis själv sina låtval och bakgrunden till dessa:

Dom flesta känner nog mig som skatefotografen som ständigt syntes på alla svenska skateboardtävlingar runt 2003-2010. Men efter flera år som fotograf så ville jag kunna komma på tävlingar och medverka på ett annat sätt. För ca fyra år sen fick jag spela lite musik på Ultra bowl under freestyletävlingen och fick väldigt positiv respons. Så något år senare skaffade jag en mixer och fick chansen att spela på bland annat invigningen av highvalley skateworld, Lucia classic, Gols School och nu senast Bowlstock, för att nämna några. För mig har musik och skateboard alltid gått hand i hand. När jag började åka freestyle skateboard runt 1989 så försökte man alltid leta efter dom perfekta låtarna till sitt tävlingsprogram (Jo, freestyle är lite som konståkning på skridskor). Så på något sätt så blev det naturligt för mig att börja “DJa” på skatetävlingar, då det satt sig i mitt huvud att alltid lyssna och klura ut om vissa låtar passar bra ihop i skateboardsammanhang. Playlisten som jag delar med mig här är en gott & blandat-påse. Man kan väl säga att den mesta musiken är från åren 1987-1995. Och självklart mycket från skateboardvideos. På Spotify så har jag lyckats hittat skatevideolåtar som varit svåra att hitta tidigare på andra sätt. Några låtar i listan har dock aldrig varit med i en skatefilm, vilket kan vara bra att veta för alla som sliter sönder håret när dom inte kan komma på vilken skaterulle en viss låt var med i. När jag DJar på tävlingar så brukar jag inte ha låtarna i ordning, och så är det med denna lista också. Istället kollar jag på vilka som åker och låtsas att det är en skatevideo jag sätter låtar på. Sen ska det vara soft musik i pauserna så man höjjer stämningen under själva tävlingen med något mer ösigare.

 

Som en liten bonus har jag lagt in mitt egna bands låt i playlisten. Kan ni gissa vilken låt det är?

Asket_banner
Webshop_Eyes